perjantai 21. tammikuuta 2022

Kuljettajan penkin vaihto.

 Työpaikalla vaihdettiin yhteen bussiin kuskin penkki ja ajattelin hyödyntää vanhan penkin Iigorin. Penkissä on sellainen vika, että se vuotaa ilmat jostain ja oli aika tympeä ajossa kun se nousi pikkuhiljaa ja yhtäkkiä tippui alas. Iigorissa ei ilmapenkkiä ole näkynyt vaan penkin runko on jousitettu mekaanisesti. Jos tämän vaihtopenkin istuttaa vanhaan jalkaan niin onhan siinä jousitusta kerrakseen. No ei muuta kuin tuumasta toiseen.

Ei tuo mikään mielyttävimmästä päästä enää ollut istua varsinkaan pitempiä matkoja.
Otin tuon vanhan penkin irti jalkaosasta.



Olihan tuo oikein kääntyvää mallia. Pojat oli säilöneet penkin hallille ja sen päällä oli penkin jalka. Mietin, että hitsaan tämän jalan tuohon vanhaan kääntökehään kiinni niin siihen olisi sitten nätti vaan pultata uusi penkki kiinni. Vähän rälläkkää ja migliimaa niin siinähän se. Ei muuta kuin uutta penkkiä paikoilleen. Hirveällä ähräyksellä sain yksin penkin nostettua autoon sisälle ja jalustan päälle. Painaa ihan kiitettävästi tuollainen penkki. No kuinkas kävikään?

Eihän tuo jalusta ollutkaan tuosta penkistä. 🙁 En tullut sitä irrallaan sovitelleeksi penkkiin kun ajattelin, että se on ilman muuta tuohon penkkiin kuuluva. Liian kapea ja eihän sitä saanut tuohon kiinni. Ei muuta kuin suunnitelmat uusiksi. Vanhaa jakkaraa ei saanut enää kiinni kun olin leikellyt ja hitsaillut sen kiinnikkeet jo pilalle. 

Hain puuilosta taas yhden 4mm rautalevyn. Näitähän piti viime talvena ostaa muistaakseni 3 kpl alustaremontiin. Siitä sitten leikkasin sopivan palan. Reiät penkin kiinnitykseen ja hitsasin mutteri kiinni.


Siinäpä se sitten. Täytyy jossain vaiheessa varmaan vielä vetää ilmat tuohon niin saa nuita säätöjä hyödynnettyä. Jospa tuossa ois vähän mukavampi istua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teknisiä murheita.

Reissulla oli takanapa ollut sitä mieltä, että päästetäänpä vähän öljyä pihalle. Syitä saattaa olla moniakin ja tietenkin ajattelin kaikista...