sunnuntai 26. joulukuuta 2021

2021 reissunpäällä.

 Ruostehommat selätetty ja pientä laittoa vähän sinne ja tänne. Ilmalämpöpumppu löysi paikkansa ja valoja vähän laittelin sisälle. Pesualtaalle laitoin hanan ettei tarvi joka luutun pesua kanisterista mäskätä. Kuvat on vaan jäänyt ottamatta näistä urakoista. Ilpin asemoinnista on sentään yksi kuva olemassa.


Tuohon se ulkoyksikkö sitten asettui.

Lappiin suunnattiin pienelle kesäloma reissulle. Ensimmäinen yö oltiin Aavasaksalla. Työläs oli kivuta mäki ylös. Tässä on ollut kokoajan jostakin syystä alavääntö kadoksissa. Aavasaksan mäki taidettiin loppujen lopuksi kihnuttaa kakkosella ylös. Jos tarjosi isompaa, niin puhti loppui samantien. Sääskiä oli niin, että ensimmäinen yö meni niitä tappaessa. Molempien ovien luota löytyi juuri sääskien kuljettava rako, josta niitä ehti tulla miljoona sisälle ennen kuin älysin tukkia nuo raot.


Seuraavana päivänä löysimme itsemme Pallakselta.



Pallakselta Ylläkselle Jounin kaupan poroa katsomaan ja ruoka täydennyksiä tekemään.


Siitä sitten matka jatkui kohti Rovaniemeä. Napapiirillä yövyttiin joulupukin takapihalla. Lapsetkin asettui kiltisti nukkumaan.🙂 Aamusta tutusteltiin napapiirin turistirysään ja lähdettiin kohti Ranuaa. Eläinpuistossa vierähtikin sitten muutama hetki.




Ranuan matkaparkissa oltiin joitakin helteistä päiviä kunnes lähdettiin kotimatkalle.
Tarkoitus oli ajaa Taivalkosken kautta kun piti hakea sieltä yksi matkalainen kyytiin. Rytingistä lähdin ajelemaan kohti Syötettä ja siinä oli sellainen kohtuullisen pitkä nousu. Ei kovin jyrkkä mutta kuitenkin sellainen ettei isointa vaihdetta tarvinnut laittaa silmään. Yhtäkkiä auto sammua pätkähti ja hetken olin kysymysmerkkinä, että mitäs nyt tapahtui? Lykkäsin vaihteen silmään ja nostin kytkintä niin taas auto kävi mutta rankan savun saattelemana. Ei muuta kun sopivaan paikkaan tien sivuun ja ihmettelemään, että mitä tapahtui.


Menikö turbo? Öljyn syöttö turbolta pois ja ihmettelemään. Ei kummentunut. Pakoputkesta alkoi tulemaan jäähdytin nestettä???

No nythän kummallinen juttu on. Pääseekö turbolle menevä jäähdytin vesi väärään väliin? Ei muuta kuin turbon jäähdytys pois pelistä ja letkut yhteen. Ajattelin, että siellä on sen verran vettä nyt päässyt väärään paikkaan että hetken aikaa savuaa joten lähdetään hissukseen eteenpäin ja seurataan tilannetta. Muutama kilometri menikin ihan hyvin ja savuaminen alkoi hiljakseen vähetä kunnes pikkusen ennen Syötettä alkoi taas ilmoitella, että nestettä olisi vailla. Siinä sitten Syötteen infotaululla taas tutkimaan ja totesin, että tästähän on tullut öljylähde. Pukkasi jäähdytin nestettä öljyn sekaan niin että öljysäiliö tulvi yli. Siinä vaiheessa arvelin, että jotain vakavampaa on nyt tapahtunut.


Siinä lähellä sattui sitten olemaan tutulla linja-auto talli ja ajoin vielä hissukseen siihen pihaan. Saatiin siitä sprintteri lainaan millä päästiin loppumatka kotiin ja Iigori jäi miettimään Pudasjärven maisemiin syntyjä syviä. Sen verran oli kuitenkin onnea matkassa ettei se päättänyt hajota johonkin Pallakselle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teknisiä murheita.

Reissulla oli takanapa ollut sitä mieltä, että päästetäänpä vähän öljyä pihalle. Syitä saattaa olla moniakin ja tietenkin ajattelin kaikista...