lauantai 1. tammikuuta 2022

Ihmettelyä moottorin äärellä.

 Bussi jäi siis kesälomareissun päätteeksi Pudasjärvelle ja tarkemmin Syötteen nurkille. Lomakin loppui sopivasti niin piti löytää jostakin sopiva hetki, jolloin pystyi lähtemään tekemään tarkempia tutkimuksia.

Sain houkuteltua kaverin mukaan ja lähdimme ihmettelemään Volvon moottorin sielun elämää. Olin tilannut jo kaiken varalta kannentiivisteet valmiiksi, kun eivät hinnan kiroissa olleet, että jos sieltä on kansipahvi pettänyt. Purkuhommien yhteydessä huomattiin, että imusarjasta tulee jäähdytin nestettä.


Tuli siinä sitten mieleen, että onko tuo coolerin kenno pettänyt ja vesi pääsee sieltä sitten jotenkin öljyn sekaan. Kun kerran turbo ja muut systeemit oli pois edestä, niin käytettiin pari venttiili koppaa auki ja katsottiin mitä ne on syönyt.


Harmaata veden sekaista öljyä tuli molemmista, joten ajatus coolerin vuotamisesta tuntui vielä todennäköisemmältä. Ei muuta kuin coolerin vesikierto umpeen, että saadaan auto ajamalla pois ja coolerin vaihto tai korjaus sitten kotipuolessa. Romut nippuun. Uudet öljyt ja suodattimet ja nesteet koneeseen. Ei muuta kuin auto toiveikkaana tulille, että lähdetään kotia kohti. Mitäpä sitä tyhjää. Savuaminen jatkui ja hetken päästä öljy alkoi taas lisääntyä. Ei sitten lähdetty bussilla kotiin. Siinä meni 40 litraa öljyä ja suodattimet hukkaan. Ilta oli jo niin pitkällä, että kerättiin kamppeet pakuun ja lähdettiin #!&/$ käyrä huipussaan kotia kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Teknisiä murheita.

Reissulla oli takanapa ollut sitä mieltä, että päästetäänpä vähän öljyä pihalle. Syitä saattaa olla moniakin ja tietenkin ajattelin kaikista...