sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Moottorin ihmettelyä osa 2

 Jatketaas tarinaa.

Ensimmäinen korjausreissu meni siis vihkoon. Piti löytää toinen välmä millon lähteä tekemään lisää tutkimuksia. 

Porojakin tuntui kiinnostavan, että mitä tallissa tapahtuu?

Nyt kun purkamista oli jo harjoiteltu, niin ei muuta kuin räikkä laulamaan. Pakosarjan kun otti pois niin tiesi, että mitä kantta kannattaa raottaa ensimmäisenä.


Kutosen pakoaukko märkänä joten olettaa sopi, että sieltä vois vähintään kannentiiviste olla moro. Ei muuta kun kantta raottamaan.



Siellähän oli sitten ylläriä kerrakseen. Joku rotta oli mennyt sylinteriin ja hakannut männänpäähän ja kanteen kunnon jäljet. Männänrengas poikki ja sen muruset tehnyt nuo jäljet? Eikä sylinteriputkikaan ollut enää ihan priima. :( Todennäköisesti tuo sylinteriputki on halki ja sotkee sieltä vedet öljyn sekaan? Miksi ei sitten toisinpäin? 


Otin vielä vitospytynkin kannen pois ihan mielenkiinnosta ja se oli vielä täysin ok.
Tässä vaiheessa oli selvää, että ajamalla tätä ei kannattanut lähteä kotiin viemään.

Ei kuitenkaan auttanut muuta kuin laittaa taas nippuun, että sai siirrettyä auton pihalle pois haitolta. Niputtamsessa oli vielä omat haasteensa, jotka teetätti töitä oikein tunti tolkulla. Kansia purkaessa, oli venttiilinnostajan kuppi tipahtanut pikkuöojypohjaan ja sen pois saaminen sieltä teetätti töitä. Lopulta se sieltä löytyi mutta sen verran pitkäksi venähti, että piti ottaa autossa pikkutirsat ja jatkaa kasaamista aamulla. Onneksi oli sänky lähellä. 🙂 

Sitten piti alkaa miettimään, että millä tuo saadaan siirrettyä lähemmäs kotia. Myöhemmin syksyllä kun talvi antoi jo merkkejään, oli pakko ruveta tosissaan miettimään tätä. Hinuri ei tullut kyseeseen kalleutensa vuoksi. Pitkästi toista tonnia olisi maksanut ja ite olisi pitänyt olla vielä kaverina. Yksi lavetti olisi ollut, johon tuon olisi mahdollisesti saanut ajettua mutta sen kans ei saatu aikatauluja natsaamaan sitten millään. Alkoi tulla jo hätä kun ei yhtään kiinnostanut alkaa hinaushommiin talvi liukkailla ja tallin omistajallakin piti saada pihaan tilaa ennen talven tuloa.

Viimein sain sitten vuokrattua kuorma-auton ja sain puomin lainaan. Yks räntäsateinen lauantai sitten lähdettiin pojan kanssa hakemaan raato pois. Vetoakselit pois ja puomi väliin. Kuorma-auton duomaticista ilmat puomiin ja puomista Iigorin ilmasäiliöön. Nämä letkun pätkät tein valmiiksi ennen lähtöä. Nätistihän tuo tuli lopen loppuun. Ainakin itellä oli helppoa. Miten lie pojalla joka oli Iigorin puikoissa? 😁 Risteyksissä ainakin sai punoa tosissaan kun minulla on pikkuratti vielä tuossa.


No nyt se on sitten ainakin lähempänä kotia kun vedettiin työpaikan hallin pihaan odottamaan seuraavaa vaihetta. Tässä kohtaa ei ollut vielä tietoa, että mitä teen? Remontti vai koneen vaihto?

1 kommentti:

Teknisiä murheita.

Reissulla oli takanapa ollut sitä mieltä, että päästetäänpä vähän öljyä pihalle. Syitä saattaa olla moniakin ja tietenkin ajattelin kaikista...